Viitasaaren kaupungin alueen sekä Äänekosken kaupungin alueen löytöeläinkoti.

Vastaamme Viitasaaren kaupungin löytöeläinten vastaanotosta ja hoidosta 1.11.2013 alkaen, sekä Äänekosken kaupungin (Äänekoski, Suolahti, Sumiainen, Konginkangas) löytöeläimistä 1.3.2018 alkaen, joten alueella irrallaan tavatut ja talteenotetut pienikokoiset seura- ja harrastuseläimet, eli lähinnä kissat ja koirat toimitetaan meille. Eläimiä säilytetään lain määräämä 15 vrk ja sen jälkeen niille etsitään uusi koti mikäli niitä ei ole omistaja noutanut. 

Facebookin sivuilleni (Elämänlangan tila / Sanna Ohvo tulee ensimmäisenä tiedot alueilta löytyneistä ja talteenotetuista lemmikkieläimistä, voit myös ilmoittaa kadonneista eläimistä numerooni 040-0992 119 tai sähköpostiin sannaohvo@hotmail.com

Löytökissoille on varattu oma huone, jossa on tilaa viidelle kissalle. Häkit puhdistetaan ja desinfioidaan jokaisen eläimen jälkeen. 

HUOM: Lopetettaviksi päätyvät vain sairaat ja/tai todella arat/aggressiiviset eläimet, joita ei voida myydä uusiin koteihin.

*Keski-Suomen alueen muut löytöeläinten talteenottopaikat sekä paljon tietoa Keski-Suomen eläinsuojeluyhdistyksestä:

http://keski-suomi.sey.fi/loytoelaimet/loytoelainten-talteenottopaikat 

 

HUOM: Lainaan loukkua 40 euron vuokraa vastaan (max.vuokrausaika 1 viikko) Vuokraaja huolehtii ettei loukkua pääse kukaan ulkopuolinen varastamaan, tai vahingoittamaan. (jos loukku varastetaan tai hajotetaan, on vuokraaja velvollinen kustantamaan Elämänlangalle uuden loukun (arvo 80 euroa)

HUOM: vuokra otetaan vain jos loukkua lainataan vuokraajan oman kissan loukutukseen! Löytökissojen loukutuksesta ei vuokraa peritä.