Vastaamme Viitasaaren kaupungin löytöeläinten vastaanotosta ja hoidosta 1.11.2013 alkaen, joten alueella irrallaan tavatut ja talteenotetut pienikokoiset seura- ja harrastuseläimet, eli lähinnä kissat ja koirat toimitetaan meille. Eläimiä säilytetään lain määräämä 15 vrk ja sen jälkeen niille etsitään uusi koti mikäli niitä ei ole omistaja noutanut. (katso kodittomat-sivu)

Tälle sivulle tulee kuvat ja tiedot alueelta löytyneistä ja talteenotetuista lemmikkieläimistä, voit myös ilmoittaa kadonneista eläimistä numerooni 040-0992 119.

Löytökissoille on varattu oma huone, jossa on tilaa viidelle kissalle. Häkit puhdistetaan ja desinfioidaan jokaisen eläimen jälkeen. 

HUOM: Lopetettaviksi päätyvät vain sairaat tai todella arat/aggressiiviset eläimet, joille kotia ei ole mahdollista löytää.

*Äänekosken (sekä Uuraisten ja Petäjäveden) löytöeläimet toimitetaan Sanna Moilaselle Uuraisille, www.sannamoilanen.fi  040-5354 241!

*Keski-Suomen alueen muut löytöeläinten talteenottopaikat sekä paljon tietoa Keski-Suomen eläinsuojeluyhdistyksestä:

http://keskisuomi.eläinsuojelu.fi/loytoelaimet/loytoelainten-talteenottopaikat

 

HUOM: Lainaan loukkua kissojen loukutukseen 40€ panttia vastaan.

 

27.11.2017: Talteenotettu kokomusta (muutama valkea karva rinnuksessa ja toisessa korvanlehdessä) leikattu iso uroskissa Viitasaarelta Iikorintieltä. Pyörinyt siellä talon pihassa parin viime viikon ajan ja pyrkinyt sisälle toistuvasti. Kesy ja hyvinvoivan näköinen. 

25.11.2017: Talteenotettu kokomusta kesy ja kiltti naaraskissa Viitasaaren Taimoniemestä Keiteleentieltä. Laiha ja nälkäinen. 

11.10.2017: Talteenotettu kolme n.5 viikkoista heikkoa pentua (uros ja kaksi naarasta) Viitasaaren Keihärinkoskelta. 

5.10.2017: Talteenotettu Haapajärveltä leikkaamaton todella seurallinen ja kiltti uros kissa. HUOM: Tuotiin tänne, koska Haapajärvellä ei ole tällä hetkellä paikkaa löytökissoille. Kissa oleillut siellä talteenottajan pihassa keväästä lähtien, myös muita näköhavaintoja kissasta kuljeksimassa alueella myös todella huonoilla keleillä sisätiloihin pyrkien. HUOM: Sai uuden kodin 21.10.2017! 

25.9.2017: Talteenotettu Viitasaaren Keihärinkoskelta kutemaisen asemalta arviolta 6-7-viikkoinen narttukissanpentu. (Arka ja sähisevä) Tallessa löytäjällä jossa myös sijaisemo. Yhteystiedot saa halutessaan minulta, 0400992119.

30.7.2017: Löydetty Viitasaaren Mäntylästä (Tokolantie) pieni n.2-viikkoinen narttukissanpentu, löytyi piha-aitasta, emosta ei havaintoja. Aitassa oli myös kaksi muuta pentua jotka olivat jo menehtyneet...MUOKS: Sijaisemosta huolimatta pentu menehtyi. 

7.11.2016: Talteenotettu Viitasaaren Niinilahdesta Koskelantieltä tämä "maailman suurin kolli". Pyörinyt siellä pihassa jo useamman viikon pyrkien kovasti sisälle. Kiltti ja kesy, selkeästi jonkun oma. MUOKS: Omistaja löytyi!

3.11.2016: Talteenotettu Viitasaarelta Mustasuontieltä (Moisio Forestin vierestö) ruskea mustilla raidoilla naaraskissa, nuori, max.6kk ikäinen, tosi kesy ja huomionkipeä. 

20.10.2016: Talteenotettu leikkaamaton iso punavalkea kolli Viitasaarelta Pyydysmäentieltä. Oleillut talteenottajan kuistilla n.viikon, mutta nähty alueella ja naapurustossa jo useamman kuukauden ajan. Kiltti ja tykkää silittelystä, eli ei ole villikissa. 

4.10.2016: talteenotettu Viitasaarelta Hakkarilantieltä harmaa leikattu uroskissa. Kesy ja seurallinen. Pyörinyt jo ainakin kesän alueella. MUOKS: Omistaja löytyi!

16.8.2016: Loukutettu Viitasaaren Isoaholta mustavalkea, iso, todennäköisesti leikkaamaton kolli. Terrorisoinut alueella jo pidemmän aikaa, levitellyt roskiksia, pissaillut terassille ja säikytellyt kiinniolevia kissoja ja koiria. MUOKS: paljastui kastroiduksi ja kesyksi ja sai uuden kodin.

13.-16.8.2016: Loukutettu Viitasaaren Jurvansalosta 3 kpl n.2-3kk ikäistä kissanpentua. Arkoja. MUOKS: Uusissa kodeissa

15.8.2016: Talteenotettu (loukutettu) valkokilppari naaraskissa Viitasaaren Jurvansalosta. Näköhavaintoja kissasta alueella jo keväällä 16. Arahko, mutta vaikuttaa kiltiltä ja antoi silittää ja tutkia, eli tottunut ihmisiin. Pienikokoinen ja hoikka. MUOKS: Uudessa kodissa!

3.8.2016: Talteenotettu (loukutettu) Viitasaaren Keihärinkoskelta Vuorilahdentieltä harmaa emokissa ja sen kolme n.3kk ikäistä pentua (yhtä pentua yritetään vielä ottaa kiinni) Majailivat siellä navetan vintillä. Emo kesy, pennut arkoja. MUOKS: Kaikki saaneet uuden kodin!

23.5.2016: Talteenotettu Viitasaaren keskustasta nuori naaraskissa siniset valjaat päällä, tosi kesy ja kiltti, harmaa mustilla raidoilla ja valkeilla tassuilla. UUDESSA KODISSA!

23.2.2016: Talteenotettu kirjava (kilppari) naaraskissa Viitasaaren Huopanankoskelta, todennäköisesti tiine. On kesy ja kiltti. Pyörinyt siellä talon pihapiirissä jo joulusta asti. SAI KOLME PENTUA, KAIKKI SAIVAT UUDEN KODIN!

11.1.2016: Loukutettu arka leikkaamaton uroskissa Viitasaaren Keihärinkoskelta. SAI UUDEN KODIN!

5.12.2015: Talteenotettu iso arka mustavalkea leikkaamaton uroskissa Viitasaaren Huopanankoskelta (Koskitie) Oleillut alueella jo kesästä asti ja nyt yhden talon pihapiirissä viimeiset kolme viikkoa josta saatiin loukulla kiinni. HUOM: LOPETETTU ARKUUDEN JA AGGRESSIIVISUUDEN VUOKSI.

20.10.2015: Talteenotettu Viitasaaren Kärnästä (Palorannantie) kesy ja hyväkuntoinen tyttökissa, majaillut siellä kesämökillä n.viikon. Mökkinaapurit kertoneet että liikkuu paljon alueella ja muidenkin mökkien pihoissa. Kenenköhän mahtaa olla? MUOKS: Omistaja löytyi!

30.9.2015: Ärhäkkä pentukissa (tyttö) talteenotettu Viitasaaren viihdekeskukselta Keskitieltä. UUDESSA KODISSA!

27.9.2015: Talteenotettu puolipitkäkarvainen valkoinen (ruskeilla ja mustilla laikuilla) tyttökissa Konginkankaan Petäjäniementieltä. Pyörinyt siellä talon pihassa n.2kk ajan. Reissussa rähjääntynyt ja likainen, kuitenkin kiltti ja antaa hyvin käsitellä itseään. UUDESSA KODISSA!

25.9.2015: Loukutettu Viitasaaren Pyydysmäentieltä leikkaamaton valko-oranssi kollikissa, oleillut siellä talon pihapiirissä useamman viikon koiranruokia syöden. Nälkäinen kaveri ja laihassa kunnossa, pidemmän aikaa ilmeisesti jo reissannut. Aika arka, antoi kuitenkin käsitellä ja nostaa itseään sekä tutkia, eli ei siis ns.villikissa. Naama turvoksissa ja haavoilla, loukkuun jäätyään repi ilmeisesti verkkoon itsensä kun yritti pois. LOPETETTU ELÄINSUOJELULLISISTA SYISTÄ

18.6.2015: Talteenotettu Äänekosken Markkamäestä raidallinen emokissa valkeilla merkeillä (kesy) ja sen kolme pentua, kaksi valkovoittoista ja yksi raidallinen, pennut ehken n. 10-11-viikkoisia (arkoja) MUOKS: Omistaja löytyi!

9.6.2015: Loukutettu kilpparinvärinen emokissa ja kolme pentua Viitasaaren Keihärinkoskelta. Koko nelikko arkoja. Pennut n. 6-viikkoisia, kaksi urosta ja naaras.

31.5.2015: Talteenotettu (emo loukutettu) Äänekosken Liimattalasta harmaa emokissa ja sen neljä n.1kk ikäistä pentua. UUSISSA KODEISSA!

26.5.2015: Talteenotettu rauhallinen ja tosi kiltti tyttökissa Viitasaaren Niinilahdesta (Lonnikontie). Nälkäinen ja väsynyt mutta muutoin hyväkuntoinen. Pyörinyt siellä talon pihapiirissä jo useamman päivän eikä naapurustossa kukaan kissaa omakseen tunnustanut. MUOKS: Omistaja löytyi!

13.1.2015: Talteenotettu Viitasaaren Löytänästä oranssivalkea pitkäkarvainen kollikissa. (ilm. leikattu) Tosi kesy ja kiltti, pyörinyt siellä talon pihassa jo n. kuukauden. Turkki pahoin huopaantunut, mutta muuten hyvävointinen. On nyt meillä täällä Liimattalassa. 0400992119. OMISTAJA LÖYTYI!

 6.1.2015: Talteenotettu huonossa kunnossa oleva tyttökissa Viitasaarelta Miekkatieltä, on todella laiha ja nälkäinen, myöskin paleltunut, takajaloissa todennäköisesti sen myötä häikkää...huomenna olen yhteydessä eläinlääkäriin. Nyt täällä Liimattalassa. 0400992119. MUOKS: Omistaja löytyi!

22.10.2014: Talteenotettu Viitasaarelta siniseltä tieltä kaksi pientä kollikissanpentua. (Uusissa kodeissa)

12.10.2014: Talteenotettu Viitasaaren Keihärinkoskentieltä musta emokissa (vähän valkoista rinnassa) ja sen neljä n.7-8viikkoista pentua. Emo kesy ja kiltti, pennut arahkoja. (Kaikki uusissa kodeissa)

3.10.2014: Loukutettu kirjava (tumma kilppari) pienikokoinen ja kiltti leikkaamaton naaraskissa Viitasaaren Niinilahdesta, sen kolme n. 4-viikkoista pentua tuotiin kesäasukkaiden toimesta löytöeläinkotiin jo aiemmin. (koko porukka uusissa kodeissa)