LÖYTÖELÄIN INFO

*Elämänlangan tilalla toimii Viitasaaren kaupungin alueen, sekä Äänekosken kaupungin alueen löytöeläinkoti*

Vastaamme Viitasaaren kaupungin löytöeläinten vastaanotosta ja hoidosta 1.11.2013 alkaen, sekä Äänekosken kaupungin (Äänekoski, Suolahti, Sumiainen, Konginkangas) löytöeläimistä 1.3.2018 alkaen, joten alueella irrallaan tavatut ja talteenotetut pienikokoiset seura- ja harrastuseläimet, eli lähinnä kissat ja koirat toimitetaan meille. Eläimiä säilytetään lain määräämä 15 vrk ja sen jälkeen niille etsitään uusi koti mikäli niitä ei ole omistaja noutanut.

Facebookin sivuilleni (Elämänlangan tila / Sanna Ohvo tulee ensimmäisenä tiedot alueilta löytyneistä ja talteenotetuista lemmikkieläimistä, voit myös ilmoittaa kadonneista eläimistä numerooni 040-0992 119 tai sähköpostiin sannaohvo@hotmail.com

Löytökissoille on varattu oma huone, jossa on tilaa viidelle kissalle. Häkit puhdistetaan ja desinfioidaan jokaisen eläimen jälkeen.

HUOM: Lopetettaviksi päätyvät vain sairaat ja/tai todella arat/aggressiiviset eläimet, joita ei voida myydä uusiin koteihin.

Keski-Suomen alueen muut löytöeläinten talteenottopaikat: https://ksesy.fi/elainsuojelu/loytoelaimet/ 

HUOM: Lainaan loukkua 40 euron vuokraa vastaan (max.vuokrausaika 1 viikko) Vuokraaja huolehtii ettei loukkua pääse kukaan ulkopuolinen varastamaan, tai vahingoittamaan. (jos loukku varastetaan tai rikotaan, on vuokraaja velvollinen kustantamaan Elämänlangalle uuden loukun (arvo 80 euroa)

HUOM: vuokra otetaan vain jos loukkua lainataan vuokraajan oman kissan loukutukseen! 

Löytökissojen loukutuksesta ei vuokraa peritä.